ONZE SUCCESFORMULE/

Investeringen in menselijk kapitaal verdienen zich het snelste terug. Onze opdrachtgevers krijgen zekerheid over de kwaliteit en beschikbaarheid van kandidaten; dankzij professioneel zoekwerk, begeleiding door specialisten en een strakke regie. Met onze kandidaten verbeteren we succes. Zodat goedgeweldig wordt, primafantastisch, en fijn geregeld subliem gedaan.

 

Dat doen we overigens al sinds 1990.

ABONNEMENT
OP TALENT/

Om iemand te vinden moet je geluk hebben. Maar op geluk bouw je geen team. We kennen de talenten en brengen ze graag in contact met waardevolle organisaties. Dat doen we via het ACES talent-abonnement:

Met een abonnement word je onderdeel van onze marketplace – als bedrijf dat continu onderscheidend talent zoekt. Het is een verlengstuk van je employer brand. We zijn jouw ogen en oren op de markt en zetten je in de etalage bij kandidaten die bijzonder zijn. Elk kwartaal ontmoet je een verrassend talent. Stuk voor stuk mensen met unieke vaardigheden, visie en ambities. Mensen die je organisatie substantieel vooruit zullen helpen.

EXECUTIVE
SEARCH
WERVING & SELECTIE

De beste kandidaat voor een positie is maatwerk. Met onze deskundigheid verplaatsen we ons snel in de markt en processen van de opdrachtgever. Criteria worden zorgvuldig in kaart gebracht en vertaald naar de juiste kandidaat. Binnen afzienbare tijd worden kandidaten volledig gebriefd en gescreend geïntroduceerd.

GRIP OP
MOBILITEIT

Werving en selectie is ook een interne aangelegenheid. Er gaat een heel – vaak onzichtbaar – traject aan vooraf voordat een collega besluit: ‘ik ben hier klaar’. Elke organisatie kan zo’n moment uitstellen. Maar hoe doe je dat? En hoe zorg je ervoor dat het past in de huidige tijdsgeest en bovendien efficiënt en persoonlijk is? Het antwoord: een dynamisch plaatsingsmodel. Dat inzet op de verbinding van groepen, mensen, afdelingen en projecten binnen bedrijven en zelfs binnen sectoren. Een netwerk van vacatures, projecten, kandidaten en kansen dat per samenwerking sterker wordt en leidt tot duurzame inzetbaarheid en vitaliteit.

ACES
SOFTWARE

Je werkt met gecontroleerde ecosystemen: een eigen mobiliteitsplatform waarmee medewerkers die daar het meeste baat bij hebben zich vrijer kunnen bewegen binnen de organisatie. Ze worden creatiever in hun werk, kunnen makkelijker buiten het eigen straatje denken en doen meer gevarieerde werkervaring op. Per persoon. Per afdeling. Per project. Mobiliteit gecontroleerd.

ACES INTERNATIONAL  IN 30 SECONDEN

ARTIKELEN OVER WERK/