Pre Sales Consultant

Functietitel: Pre Sales Consultant
Locatie: Zuid-Nederland

Bedrijf:

Snelgroeiende organisatie, op weg om ‘the place to be’ te zijn voor alles op het gebied van werkplekken en IT.

Positie:

De Pre Sales Consultant is verantwoordelijk voor het behalen van commerciële doelstellingen, ziet kansen, springt daar op in en vervult een zelfstandige rol met veel klantcontact. De Consultant adviseert prospects en klanten over Cloud en IT oplossingen en is zowel intern als extern de kennisbron op dit gebied. Hij/zij schept vertrouwen en geeft de klant het vertrouwen dat hij/zij de aangewezen persoon is om het betreffende business probleem te analyseren en te werken aan doelgerichte oplossingen. Tevens is hij/zij verantwoordelijk voor het uitwerken en valideren van de aangeboden Cloud en IT solution, om er zeker van te zijn dat tegemoet gekomen wordt aan de wensen, eisen en doelstellingen van de klant.

 

In deze rol is hij/zij bovendien sparringpartner voor de klant en wordt ervaren als trusted advisor op het gebied van Cloud en IT solutions. Zowel op technisch als functioneel vlak is de Pre Sales Consultant in staat inhoudelijke toelichting te geven over de producten en diensten. Gedurende het gehele traject van ontwerp tot oplevering van de oplossing wordt veel belang aan kwaliteit gehecht. De Pre Sales Consultant is de ‘linkin pin’ tussen de klant en de delivery teams.

Functie-eisen:

De ideale kandidaat heeft HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur in een bedrijfskundige / informatiekundige richting, en heeft tussen de 2 en 5 jaar ervaring in een technisch-commerciële functie in een IT solution omgeving.

 

Hij/zij heeft aantoonbaar succesvolle trajecten doorlopen; presenteert met passie en weet klanten goed te overtuigen.

 

De kandidaat heeft goede kennis van processen, ervaring op het gebied van informatie management en ERP, en kennis van cloud en MS Office 365. Kennis van nieuwe technieken en oplossingen worden makkelijk door de kandidaat geabsorbeerd en hij/zij is onderzoekend en geïnteresseerd in nieuwe dingen.

 

Hij/zij is energiek, ondernemend, taak-, doel- en resultaatgericht, pragmatisch, flexibel, weet zich staande te houden in de alledaagse hectiek en heeft een sterke businessoriëntatie. De kandidaat is een echte teamspeler, kan zich goed in een ander verplaatsen en doet zijn/haar werk met passie en een goede dosis humor. Communicatieve en contactuele vaardigheden zijn bovengemiddeld ontwikkeld en weet technische specificaties om te zetten in begrijpelijke taal voor klanten en collega’s. Hij/zij beheerst de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.