Enterprise Sales Director

Functietitel: Enterprise Sales Director
Locatie: Nederland

Bedrijf:

Snelgroeiende organisatie in endpoint security.

Positie:

De Enterprise Sales Director (ESD) is verantwoordelijk voor het behalen van de salestargets bij een aantal enterprise accounts. Dit wordt gerealiseerd door het leveren van een volledige security propositie van producten en diensten die waarde toevoegen aan de klant en het mede mogelijk maken een langdurige relatie te onderhouden met de klant. De ESD opereert vanuit een sales plan, waarin doelen, activiteiten, producten & diensten, resources, targets en middelen zijn gecoördineerd, vastgelegd en geaccordeerd. De ESD draagt zorg voor een multi-level aanpak, stelt de verschillende operationele en commerciële teams samen en stelt zeker dat de resources (op de verschillende niveaus) op de juiste momenten geactiveerd worden.

De ESD ontwikkelt en versterkt de relatie met de klant op alle niveaus door de juiste producten, diensten en resources in te zetten. De GAD werkt intensief samen met de teams, motiveert en stimuleert hen. De GAD kan een beroep doen op het eigen netwerk binnen de een aantal large enterprises.

 

Functie-eisen:

  • Opleiding op universitair niveau, aangevuld met commerciële en management trainingen;
  • Heeft aantoonbare langjarige ervaring in uiteenlopende commerciële rollen; is breed en algemeen ontwikkeld, heeft een seniore uitstraling en wordt gezien als een gewaardeerd gesprekspartner op verschillende niveaus; is gewend om op boardroom level te functioneren; is een allround business man/vrouw;
  • Heeft bewezen track record en is gewend om business te bouwen;
  • Bewezen ervaring in het ontginnen en managen van complexe klantorganisaties; ervaring in het ontwikkelen van relaties binnen een wereldwijd opererende klant;
  • Bewezen ervaring in het werken in een multivendor omgeving;
  • Bewezen ervaring in het managen van meerdere virtuele teams van verschillende disciplines en culturen;
  • Zichtbaar als leider: richting gevend, coachend, motiverend, corrigerend;
  • Heeft een can-do mentaliteit, kan veranderingen doorvoeren, is resultaatgericht (houdt daarbij zowel het belang van de klant als de werkgever voor ogen).