Continuïteit in verstoorde tijden

Business continuity

Voor bedrijven die gedwongen op slot zijn is het (even) geen vraag meer. Voor de rest bepaalt het het gesprek van de dag. Hoe garanderen we ‘business continuity’? Met aan de ene kant de vraag ‘hoe blijven we onze klanten bereiken en bedienen?’ En aan de andere kant ‘hoe kunnen we blijven leveren wat we leveren?

Met zijn allen in een hybride workforce

Dit moment is een kans voor een verdiepende verkenning van de mogelijkheden van onze digitale collega’s. Die personeel kunnen helpen op afstand te werken door taken (deels) over te nemen. Nu je gedwongen bent om weg te blijven van de plek waar je werkt, is het misschien de moeite waard om de vele opties die er al zijn nu eens voor honderd procent te verkennen. Als je met Zoom vergadert, kunnen de notulen dan deels geautomatiseerd worden? Als je business intelligence voorspellend kan werken, is dan nu niet het moment om eens scenario’s te bekijken? Van het verbeteren van het documentbeheer tot het verscherpen van het customer management systeem. Geef je digitale collega’s de ruimte om jou en de organisatie waarvoor je werkt te helpen.

Reageren in een onzekere wereld

De eerste prioriteit voor elke organisatie is de gezondheid van het personeel. Geen enkele organisatie kan het zich permitteren dat de enige prioriteit te maken. Om de organisatie gezond te houden, moeten afdelingen sneller kunnen schakelen dan normaal. Beter contact met markt – die moeilijker te verkennen is, beter onderling contact, verplatting van de organisatie en mandaten om sneller te kunnen handelen. Bijna al deze versnellingen leunen op technologische vernieuwing, automatisering en digitale collega’s. Goed ingericht stellen ze een organisatie in staat om blijvend richting te vinden in een onzekere wereld – en een waar je niet even bij je baas om de hoek kunt kijken om een plannetje af te tikken.

Be safe

Het zijn bijzondere tijden, waarin we ons beseffen hoezeer we elkaar nodig hebben en hoe graag we samen zijn. Tijden waarin het lijkt of alles waar we voor staan en wat we bereikt hebben op de proef wordt gesteld. Waarin we ons soms hysterisch gedragen. En vaker verbluffend veerkrachtig.

Iedereen, be safe.