Client Manager

Functietitel: Client Manager
Locatie: Zuid-Nederland

Bedrijf:

Wereldwijd toonaangevend op de manier waarop mensen en bedrijven samenwerken, communiceren en werken. Internationaal, vendor, een rijk verleden en een vernieuwende toekomst!

Positie:

De positie van Client Manager richt zich op het ontwikkelen en uitbreiden van de footprint in de enterprise markt. Dit segment kenmerkt zich door complexe klantvragen als het gaat om het zorgvuldig en adequaat verwerken van informatie. De Client Manager is verantwoordelijk voor de juiste vertaalslag van deze klantvragen naar concrete oplossingen. Hij/zij weet account management en relatiebeheer skills te combineren met een succesvol business development, inclusief aanbestedingen.

 

De Client Manager is als geen ander in staat de kwalificeren en in te spelen op specifieke klantwensen. In samenwerking met sales, consultancy, het Bid Center en domeinpartners speelt hij/zij een leidende rol in aanbestedingen. Hij/zij bewerkt de markt planmatig aan de hand van een businessplan en ontwikkelt/mobiliseert zijn/haar netwerk van influencers en contactpersonen om tot deals te komen binnen het enterprise segment.

 

Van hem/haar wordt verwacht dat hij/zij binnen zekere grenzen de nodige creativiteit aan de dag legt om de gestelde doelen te bereiken, waar nodig een afwijkende insteek te kiezen en contact te zoeken met afdelingen, beslissers en gebruikers om uiteindelijk succesvol te zijn.

 

De Client Manager is deskundig gesprekspartner, gaat op zoek naar specifieke doelen, behoeften en issues bij de klant en weet de oplossingen te positioneren op CxO level. Hij/zij neemt verantwoordelijkheid over het gehele sales proces en is verantwoordelijk voor de juiste inzet van sales ondersteuning.

Functie-eisen:

De kandidaat heeft een hbo/academisch werk- en denkniveau en bij voorkeur een hbo/academische studie afgerond. De ideale kandidaat heeft een ruime verkoop- en relatiemanagement ervaring en heeft kennis van digitaliserings-/informatievraagstukken. De opdrachtgever is een compacte, ondernemende club, waarin persoonlijkheid en eigenheid de ruimte krijgen. Buiten uitstekende sales vaardigheden, telt ook het menselijk aspect zwaar!

 

Als Client Manager weet de kandidaten wat er komt kijken bij aanbestedingen en is hij/zij voldoende creatief en detailgericht om binnen de kaders passende en haalbare oplossingen aan te bieden bij klanten. Hij/zij is goed thuis in de doelmarkt en weet te acteren op verschillende niveaus, van bestuursniveau tot IT/operationeel.

 

De kandidaat is op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de wereld van de informatietechnologie en weet vertaalslagen te maken van bedrijfsstrategieƫn naar passende solutions Met sterke organisatorische, ondernemende en communicatieve vaardigheden is hij/zij in staat de belangen van de opdrachtgever binnen de klant te verdedigen en vice versa. Hij/zij is een afmaker: van initiatief tot en met executie. Hij/zij heeft een hoog energieniveau, is proactief en wacht niet af. Bij hem/haar geldt: afspraak is afspraak. De kandidaat is gewend om te werken in teamverband en is collegiaal. Hij/zij beheerst het Nederlands en Engels in woord en geschrift.