De arbeidsmarkt van morgen

Hoe gaat u om met: een groeiende populatie millennials, flexibilisering van de arbeidsmarkt en uw aantrekkelijkheid als werkgever.

De markt is continu in beweging en uw organisatie verandert mee. Samen met u werken we aan concrete oplossingen voor personeel, organisatie en ontwikkeling. Aangeboden op een manier die past bij de nieuwe werkelijkheid.

new_ele_yellow

“ACES vindt het belangrijk dat alle groepen aandacht krijgen: van jong tot oud, van generalist tot specialist, van laag tot hoog opgeleiden.”

– Iris van de Weijer

search-insightsSearch insights

Tijdens een werving- en selectietraject komen opvallend veel facetten van uw organisatie aan bod. Hoe wordt er over een organisatie gesproken, wat is de algemene perceptie en hoe aantrekkelijk bent u als werkgever? Tevens doen we interessante kennis op over het proces, de organisatie van HR- en business processen, etc. Weten waar uw organisatie staat? Met Search Insights krijgt u inzicht in variabelen die van belang zijn voor toekomstige wervingstrajecten van uw organisatie. En belangrijker nog: hoe uw organisatie zich op dit gebied kan ontwikkelen!

Millennial-attraction

Een nieuwe generatie die presteert op interactie, korte lijnen en snelle feedback. Naast persoonlijke ontwikkeling zijn ze op zoek naar collectieve ervaring. Ze is gewend om in ad-hoc subteams te werken. Een generatie die makkelijker van plek naar plek ‘vloeit’. Dat heeft impact op het aantrekken en behouden van jong talent. Ook binnen uw organisatie. We maken uw organisatie millennial-proof.

Employer branding

Een goed verhaal rondom een openstaande vacature is belangrijk (vacature marketing). Net als de  aantrekkingskracht van uw organisatie. We maken een vertaalslag van ambitie naar arbeidsmarktcommunicatie om toekomstige werknemers enthousiast te maken.

Vraagstukken die impact hebben op de toekomst van uw organisatie. Meer weten? We werken graag aan de oplossing.

VRAGEN OF MEER INFORMATIE? NEEM CONTACT MET ONS OP.